28.3–13.4 2014

Fried (US), Hindsjö (SE), Nepraš (CZ), Benborg (DK)

Animationer

Vernissage fredag 28 mars 2014 kl 17–22
DJ LIsa Janbell
Kl 20: performance av Andreas Fägerskiold & Merzedes Šturm-Lie: ”Jag är / The first circle of concrete”Candyland fylls av rörlig bild. Vi visar åtta stycken ”moving paintings” av Jake Fried (US), innanför en dörr visas ”Sakarias Gud” av Carolina Hindsjö (SE) och i nästa rum visas ”The Trip” av Jakub Nepras (CZ) vars verk ställdes ut av Candyland på Supermarket 2013. Vi visar också för första gången verket “Traces” av Rikke Benborg (DK), som ställde ut på Candyland 2012.

 

Jake Fried är född 1984 och utbildad i konsthistoria som han även undervisar i på The Museum of Fine Arts i Boston. Målare som de senaste åren arbetat på en serie experimentella animationer eller ”moving paintings” där 1 minuts film består av 1500 scannade målningar.
www.inkwood.net


Carolina Hindsjö är född 1972 och bor och arbetar i Stockholm. Hon tycker att det är viktigt att berätta en historia och arbetar därför med animation, hennes stil är ”old style” som möter det nya.
www.justcollectingjunk.com


Jakub Nepraš är född 1981 och utbildad vid Konstakademien i Prag, där han även bor och arbetar. Nepraš samlar videomaterial från olika källor, bearbetar dem digitalt och förvandlar dem till videocollage som han kallar ”videomåleri”.
www.jakubnepras.com


Rikke Benborg är född 1973 och utbildad vid Det kongelige danske kunstakademi i Köpenhamn 1999–2006. Hon bor och arbetar i Köpenhamn. Rikke ställde ut videoinstallationen ”Electric Palace” 2012 på Candyland.
www.rikkebenborg.dk

Utställningen kurateras av Malou Bergman
.