23.8–8.9 2013

”The Pleasure Principle”

Emanuel Bernstone, Veronica Brovall, Marcus Eek, Charlotte Enström, Stefanie Gutheil, Thomas Henriksson, Joakim Heidvall, Emil Holmer, Ida Koitila, Ville Kylätasku, Olli Piippo, Janne Räisänen, Scott Weiner

En grupputställning med Berlinbaserade konstnärer kuraterad av Thomas Henriksson, Olli Piippo och Marcus Eek (Black Market Production).

Vernissage fredag 23 augusti 2013 kl 17–22

Öppettider: fredag–söndag 13–16, tom 8 september.
Konstnärer är oftast suckers för pleasure. Okej, alla människor är suckers for pleasure, men kom igen, alla vet att konstnärerna är de största suckers for pleasure.
Och där ligger Berlin, ett stenkast ifrån Skandinavien.

The Pleasure Principle.
Finns någon europeisk stad som passar bättre in på den beskrivningen? Historien har gjort det möjligt att vara i en urban kontext, som fortfarande befinner sig i ett uppbrott! Perfekta förutsättningar för att leva billigt, arbeta med sin konst och ingå i ett konstnärligt sammanhang. Där konstlivet varit en viktig del i att upparbeta det förflutna och återupprätta kulturen. Där det finns ett betydande konstintresse.

Berlin, en gång besudlat av andra världskrigets grymheter, därefter förknippat med en dyster instängdhet, har hela tiden haft ett optimistiskt kurage och i dag är det tydligt: Det är kreativt, inte destruktivt. Det är oreglerat, inte totalitärt.

Sedan murens fall ligger staden där, odefinerad i sin nya form, tillgänglig för var och en som bestämmer sig för att flytta dit.
Personerna som deltar i utställningen ”The Pleasure Principle” på Candyland har alla valt att uppsöka denna plats och starta på nytt. Att stoppa ned foten i den floden, fingret i den soppan, smaka av, känna in och tillföra någonting genom att vara där – och göra konst.

Kontakt Candyland: Andreas Ribbung, galleri@candyland.se