18.1–3.2 2013

Gaston Bertin

HereNow


Vernissage fredag 18 januari 2013 kl 17–22

därefter öppet fredag 10–16, lördag–söndag 14–17, tom. 3 februari 2013.

Under december 2012 och januari 2013 har Gaston Bertin vistats på gästateljén på Malongen i Stockholm, inbjuden av Nordiska Konstförbundet.

Bertins arbete är en abstrakt form av fotografi som vid första anblicken ger intrycket att vara datorgenererad. I själva verket fotograferar han av handgjorda collage av färgade papper. Hans fotografi är en rituell crossover mellan måleri och skulptur. Måleri, eftersom det är ett fysisk aktivitet att göra och fotografera av papperscollagen. Skulptur, eftersom syftet med fotografierna är att de ska samspela rumsligt och inte bara vara dekorativa. När de ställs ut visas de som installationer, och ibland upptar de även golvytan. 
”Det vore trevligt att kunna säga att mitt arbete är konceptuellt, för när allt kommer omkring är ju all konst konceptuell ... och, varför inte, politisk, eftersom alla våra handlingar är politiska .... men i slutändan spelar det egentligen ingen roll ... mitt arbete handlar helt enkelt om ”att göra nåt speciellt”, och en önskan att dela det med andra.

Not pictures of reality but the reality of pictures.

I intend to say nothing, I know it is impossible.”

Gaston Bertin
Gaston Bertin föddes i Frankrike, är uppvuxen i Spanien och utbildad i USA (BFA, Fotografi, Parsons School of Design, NY, Masters i landskapsarkitektur, Rhode Island School of Design) och Italien (Associate Degree i Industridesign, Istituto Europeo di Design i Milano). Han bor och arbetar för närvarande i Barcelona och ställer ut internationellt. Han har ställt ut tidigare i Sverige på Galleri Thomas Wallner (Malmö 2001) och Candyland (Stockholm 2006), och har gjort en konstnärlig gestaltning i en lasthiss (och hisschaktet) i Hammarby sjöstad på uppdrag av Hammarby Artport (HAP) och Fabege Fastigheter.

www.gastonbertin.com

Tack till Nordiska Konstförbundet, NKF


Kontakt Candyland: Alvaro Campo,
Mattias Larson, mattias@candyland.se, +46 736 709771