11.11–27.11 2011 Candyland, Gotlandsgatan 76


Ragna Berlin

Rumsinstallation


En blomma slår ut i rummet

Med långa, mjukt krökta linjer binds tak, väggar och golv samman i Candylands utställningsrum. Form och färg skapar en abstraktion av en blomma som man kliver in i och omges av. De klassiska arkitektoniska byggnadselementen med det bärande och det burna suddas ut och fokus förskjuts från konstruktion till en sinnlig upplevelse. Den klassiska grekiska skulpturens ideal med mjuka övergångar och möten överförs till upplevelsen av rummet. Med färg blir arkitektur skulptur. Bilden av en blomma ger en skalförskjutning och en ny syn på jaget.
Till den visuella bilden läggs ett mjukt delvis abstrakt ljud som är gjort i samarbete med kompositören Mikael Karlsson
 
Ragna Berlin är konstnär med en bakgrund i arkitektur. I sitt konstnärskap är rum och möten centrala aspekter som hon gestaltar i skulptur, måleri och installation.
www.ragnaberlin.com

Kontakt Candyland: Andreas RibbungPerformance av Malin Ståhl
söndag 27 november kl 14–15
”Finishing School; Karyatid”

Malin Ståhl är konstnär utbildad på University Collage London, Iceland Academy of the Arts och Art Insitute of Chicago. Hon arbetar med iscensättningar av personas och karaktärer inspirerade av berättelser och myter kring naturen/landskap och genus.
(Karyatid är en arkitekturterm för en bärande pelare skulpterad som en draperad kvinnogestalt i naturlig eller halvt naturlig storlek).

www.malinstahl.se