14.1–30.1 2011 Candyland, Gotlandsgatan 76

  Fredrik Lindberg

  ”Historier från Timmerlandet. Jag har gått där snöflingor faller”

  Målningar och bokrelease

  Vernissage fredag 14 januari kl 17–22

  Öppet lördag–söndag 14–17, t.o.m. 30 januari 2011  Fredrik Lindberg, ”På natten kommer råttorna fram”


  Det är drygt tre år sedan jag bjöd in Fredrik Lindberg att ställa ut på Candyland och jag är glad och känner mig t.o.m. smickrad att han vänder sig till oss igen i samband med pressreleasen av hans första bok och en ny utställning.
   
  Att jag agerar Kurator för en konstnär som Fredrik Lindberg förvånar mig. Han verkar strunta fullständigt i frågor som jag är besatt av. Hans tavlor tycks inte bry sig om otyglad världspolitik, ekonomisk terrorism eller skruvade mediaföreteelser. I kontrast mot det allmänna informationsfrosseri som präglar vår tid gror Fredriks måleri ett kliv från ekorrhjulet och andas i ett annat tempo. Betraktaren erbjuds att ta sig tid att iaktta en fågel, beskåda en gåtfull figur som vandrar förbi, möta en till synes grå vardag, tidlösa skeenden och uppleva nuet, med andra ord: en mänskligare tid.
   
  Från bild till bild och från subtila intryck till små iakttagelser kommer man kanske att upptäcka någonting som jag tror att jag förbisåg 2007 när mitt intresse fastnade för Fredriks bildspråk: de här återhållsamma tavlorna silar en sällsam skönhet.
   
  Jean Ploteau


  ”Fylld av glädje har jag försökt tränga in i Fredrik Lindbergs bildvärld. Det är lätt. Och svårt. Om jag- som jag en gång trodde- hade blivit bildskapare, då hade mina verk kommit att likna hans, fast de hade varit mycket, mycket svagare.
  Det igenkännande Fredrik bjuder är nog det bästa som vi sökande och vilsegångna kan erbjudas! Och finna.”

  Torgny Lindgren


  Fredrik Lindberg är född 1975 i Luleå. Han bor och arbetar i Stockholm.

  Kontakt Candyland: Jean Ploteau