12.11–28.11 2010

  Karin Gustavsson

  We come in different colours  Foto: Jonas Andersson


  Foto: Jonas Andersson

  Karin Gustavsson
  ”We come in different colours”


  Det är flyktingar på väg till Europa som textilkonstnären Karin Gustavsson haft i tankarna när hon började arbetet med verket ”We come in different colours” (Vi kommer i olika färger/Vi finns i olika färger).
  Det började 2007 med inspiration från boken ”Gränsen” av Nina Solomin som handlar om afrikanska flyktingar som tagit sig över havet till Kanarieöarna.
  Själv har Karin Gustavsson besökt Senegal i Västafrika och fått en bild av vad som driver unga människor att ge sig ut på livsfarliga seglatser mot ett hägrande välstånd. – Det finns en konstruerad föreställning om hur fantastiskt livet är i Europa. Jag har en utopisk önskan om att alla ska behandlas lika, med respekt och vara välkomna överallt.
  Karin Gustavsson är född i Viken utanför Höganäs men bosatt i Stockholm. Hon är utbildad vid HDK, Högskolan för design och konstverk i Göteborg. Karin jobbar i textil, mestadels med virkning och med skulptur – virkade skulpturer.
  Hon är textilkonstnären som går in i sina verk. Ofta figurerar hon själv i sina virkade skapelser, om än förkroppsligad i annan gestalt: en gång som virkad polkagris, en annan gång som färgsprutande myrslok – en actionpainter. – Jag går in i olika roller och iakttar saker från nya perspektiv.

   


  Karin Gustavsson bjöds in till Candyland av Tess Oweson.