20.3–29.3 2009 Candyland, Gotlandsgatan 76

Christine Wamhof

Blümchensex
Foto: Jean Ploteau

”Man föds inte till kvinna, man blir det”, hörde jag någon gång. Det lät så bra att jag helt glömde att fråga hur det egentligen går till. Men idag känns det som om jag har fått början av ett svar tack vare Christine Wamhofs omsorgsfulla arbete med utställningen Blümchensex på Candyland.

De föremål som Christine Wamhof använder till sina verk genomgår en märklig förvandling. Nylonstrumpbyxor och latexhandskar förlorar helt sin funktion samtidigt som känslan att materialet i högsta grad har med huden att göra blir allt påtagligare. Det som vanligen skyddar kroppen förefaller vara en ömtålig hy där oväntade hudveck eller vackra parasiter växer till blommor. En sensuell blandning av känslighet och oro.

Med ett poetiskt formspråk, en säker försiktighet och en skön självironi presenterar Christine Wamhof verk som handlar om att bli kvinna, om ideal och förväntningar, i slutet av barndomen, om tidlösa koder och nödvändiga attribut.

Jean Ploteau


Christine Wamhof är född 1971 i Osnabrück. Bor och arbetar sedan 2008 i Stockholm.
Utbildning: 1990 Universität Osnabrück, 1994 Ecole Nationale des Beaux Arts, Dijon och Ecole Régionale des Beaux Arts, Rennes, fri konst  Länk till CV


Foto: Malou Bergman