15.8–17.8 2008

Henrik Bäckbro

Kungligt Dramatiska Dockteatern


Kungligt Dramatiska Dockteatern presenterar Pulp Puppets

Öppet är bättre än stängt. Processer är tuffare än färdiga resultat. Essens är ute, sammansatt är inne.
Inspirerade av datorrelaterade begrepp som open source och hacking visar Kungligt Dramatiska Dockteatern en dockteater i vardande, där alla är inbjudna att skapa ny dramatik.
Gör en docka av en pryl, blås liv i den framför en kamera, skriv ett manus eller kom och förfasas över den amatörmässiga naiviteten.


Henrik Bäckbro är mim- och dockskådespelare, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. Sedan examen -06 har han bland annat turnerat med en egenhändigt komponerad dockshow för vuxna: ”Hank and The Prank”, grundat ”Mimarnas Internationella Motståndsrörelse” och varit med om att starta frigruppen ”Svenska Mim”. Han har även arbetat med Riksteatern Jam, både som artist och som ryggstöd åt vännen och kollegan Kalle Haglund.
Henrik har en fascination för det svulstiga, ädla och patetiska i tillvaron och använder sig av en komik som balanserar på gränsen mellan underfundiga klurigheter och töntiga dumheter. Sedan ett år tillbaka har han vid sidan av sitt arbete som dockspelare hos Dockteatern Tittut jobbat för att sätta ihop sitt stora intresse open source och hacking som strategi med sin förälskelse i dockteater och objektmanipulation, vilket har resulterat i ”Kungligt Dramatiska Dockteatern”.

Henrik Bäckbro har bjudits in till Candyland av Tess Oweson.

Website: www.kungligtdramatiskadockteatern.se
Foto: Andreas Ribbung