27.4–13.5 2012  Candyland, Gotlandsgatan 76

Pacoco Gil

Köttets lust

I utställningen ”Köttets lust” blandar Pacoco Gil djärvt från olika delar av sin konstnärliga verksamhet. På Candyland visar han flera olika verk, bl.a. hans performancevideo om fördomar och myter kring HIV/AIDS-spridningen som gjordes för EC3, ett kulturutbyte mellan Södra Andalusien och Norra Marocko. Videon blev omdebatterad och censurerad när den skulle visas på utställningen i Marocko 2010. Vidare ger Gil på Candyland prov på temperamentsfullt måleri.
Pacoco Gil föddes i Cadiz, Spanien i en familj bestående av sångare, dansare, målare och skulptörer. Han utbildade sig till konstnär i Spanien och efter några års bohemliv med gatukonstnärer valde han att under ett år leva isolerad i en grotta på ön Teneriffa.

Vid 23 års ålder bosatte sig Gil i Stockholm, där han nu är verksam. Förutom att vara en produktiv konstnär, designer samt inspirerande föreläsare arbetar Gil som konstpedagog på Fryshuset. I fokus för hans arbete står tron på människas förmåga att via konsten skapa förändring, att stärka individer och deras möjligheter att bearbeta och uttrycka sin unika röst och erfarenhet via kreativiteten.


Lördag 28 april kl 16–17 artist talk.
Hur kan HIV/AIDS bekämpas globalt? Pacoco Gil samtalar med Anna Mia Ekström, docent vid Karolinska Institutet och expert på den globala HIV/AIDS-epidemin.

Lördag 5 maj kl 14–17 kreativ workshop för barn och ungdomar. Egen porträttillverkning i olika material för alla åldrar erbjuds.

Tack till Noaks Ark.


Kontakt Candyland: Johan von Schreeb